keukenmuts

keukenmuts

Wat is een keukenmuts

De keukenmuts is net zoiets als een hooikist, maar dan niet gemaakt van een houten kist met hooi maar gemaakt van katoenen stof met binnen kussens met echte schapen wol. Schapenwol werkt isolerend en houd daarom de warmte vast. Maar ook isolerend om juist iets koel te houden. Voor de rest werkt een keukenmuts hetzelfde als een hooikist. Met een keukenmuts kun je alle kanten uit. Voor zowel garen, warm houden of juist koel houden. wanneer je de keukenmuts wilt gebruiken om iets te garen, breng je het gerecht, b.v. hachee, aan de kook. Laat het een paar minuten goed doorkoken. Zet de deksel op de pan, zet deze dan in de keukenmuts. na 4-5 uur is het gerecht klaar. Het warm houden van soepen sauzen en gerechten, het kookt of bakt niet aan. Het koelen van drank of voor ijs op het terras. Of om ijs mee te nemen. Maar ook om warme of koude gerechten mee te nemen voor een picknick. De keukenmuts is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen en blauw. hij is te bestellen door een mailtje te sturen naar info@wilmaskeuken.nl de kosten zijn €49,95*.

* De prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten

Hoe gebruik je een keukenmuts

wanneer je de keukenmuts wilt gebruiken om iets te garen, breng dan het gerecht, b.v. hachee, aan de kook. Laat het dan een paar minuten goed doorkoken. Zorg ervoor dat de pan voor meer dan de helft is gevuld, hoe minder in de pan hoe sneller het afkoelt. Je kunt het gerecht natuurlijk nog veel langer laten staan. Het kan nooit aanbranden en het gaard alleen maar verder.
Zet de deksel op de pan en zet deze dan in de keukenmuts. Doe daarover de flap en stop die goed in achter de pan. Vouw de zijkanten dicht en bind hem vast met het koord.

vermindering van temperatuur

Na 1 uur  nog ongeveer 75 °C
Na 2 uur: nog ongeveer 55 °C
Na 3 uur: nog  ongeveer 40 °C
Voor het geserveerd wordt is het wel belangrijk dat je alles nog een keer goed doorkookt.

Soep

Soep trekken, doe de ingrediënten in de pan en kook het een paar minuten goed door. Zet de pan in de keukenmuts en laat het een uur of 4 staan. Werk de soep vervolgens af volgens recept.

Rijst

Rijst garen, breng water aan de kook en doe er zoveel rijst in dat het water er een duim dik boven staat. Breng het weer aan de kook en zet de pan dan met de deksel erop in de keukenmuts. De rijst welt mooi en komt er perfect uit. Na 20 minuten heb je een mooie droge rijst.

Stoven

Stoven van vlees, braad het vlees rondom mooi bruin.Voeg eventueel verdere ingrediënten toe, zet de pan met deksel erop in de keukenmuts. en laat deze zo lang mogelijk verder garen.

Peulvruchten

Het garen van peulvruchten die lang moeten staan. Volg hier voor het recept met een langere gaartijd. Dit is natuurlijk ook mede afhankelijk van het de ingrediënten.