Nieuwjaarsborrel


Nieuwjaarsborrel

Het nieuwe jaar breekt aan en je agenda staat al weer de hele maand januari vol geplant met nieuwjaarsborrels. Maar wat als jij die ene nieuwjaars borrel van je familie moet organiseren. Geen paniek…! Dan heb ik hier 3 leuke ideeën voor hapjes die iedereen lekker gaat vinden! De eerste recepten van 2015 die we graag met jullie delen zijn een variatie op de klassieker “het gevulde ei” een rookvlees rolletje en een heerlijk stukje brood met de trend van nu “de avocado” met een stukje ossenworst. Ik wens iedereen het beste voor 2015 en veel plezier met de nieuwjaarsborrels.

VARIATIE OP…

HET GEVULDE EI

Een variatie op het klassieke recept. Maak een gevuld ei zoals je dat altijd gewend bent maar voeg bij het ei-mengsel pijnboompitten, parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes. Bak een stukje ontbijt spek en leg deze in het hole gedeelte van het ei voordat je hem gaat vullen. Heel simpel maar wel erg lekker!

RECEPTEN

ROOKVLEES ROLLETJES

1 bakje Monchou
1 teentje knoflook / eetlepel truffel
1 takje peterselie
3 eetlepels kwark
peper en zout
100 gram rookvlees

Meng de monchou samen met de kwark. Hak de kruiden fijn en voeg deze bij het mengsel samen met de knoflook of truffel en peper en zout. Meng het geheel door elkaar. Leg de plakjes rookvlees van elkaar op een bord. Leg hierin een rolletje van het monchou mengsel en rol het op! Erg makkelijk te maken maar wel ontzettend lekker!

AVOCADO-OSSENWORST TOAST.

100 gram ossenworst
1 avocado
Het mengsel van het rookvlees rolletje
Volkorenbrood
knoflook
olijfolie
peper en zout

maak in een schaaltje een marinade van olijfolie, knoflook, peper en zout. Smeer het brood hiermee in en rooster het kort aan beide kanten. Laat het brood even afkoelen en snijd de avocado in reepjes. Leg de reepjes avocado op het brood (Je mag het brood best ruim beleggen). Hierboven op komen rolletjes/plakjes ossenworst. Smeer dan deze aan de boven kant in met het mengels van het hier boven staande recept van de rookvlees rolletjes.