verrassende smaak van pompoen


verrassende smaak van pompoen

De smaak van pompoen is een aanvulling op je gerecht. Hoewel pompoen veelal alleen wordt gebruikt om soep van te maken is de zoete smaak een goede match met aardappels, vlees en groenten. Met dit recept laten we je zien en proeven hoe de smaak van pompoen tot zijn recht komt in een hoofdgerecht door middel van een pompoen puree.

Dit hoofdgerecht is opgebouwd uit een aardappelpuree met knoflook, gekookte bimi en gebakken kogelbiefstuk met een truffel jus. We vertellen kort hoe we de bijgerechten hebben bereid maar de focus in dit artikel ligt op de pompoen puree.

De aardappelpuree is gemaakt vanuit de volgende bereiding:
Schil de aardappelen was ze en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in  een bodem water met wat zout. Giet ze af als ze gaar zijn en laat ze droog stomen. Pureer de aardappelen met een stamper of puree knijper,doe er al schepend de warme melk bijen beetje voor beetje de boter. Blijf roeren tot de puree de gewenste dikte heeft. Als de aardappelpuree goed is kun je hier knoflook aan toevoegen voor extra smaak.

De bimi is gemaakt vanuit de volgende bereiding:
Zet een pan op matig vuur, vul deze met een flinke bodem water en voeg een half kippen bouillonblokje toe. kook de bimi is 3 minuten beetgaar en giet ze af.

Het vlees is gemaakt vanuit de volgende bereiding:
Bestrooi het vlees met peper en zout aan beide kanten. Warm de pan goed op en doe er een flinke klont boter in. Op het moment dat de pan de juiste hitte heeft bereikt. Laat de boter bruin worden en bak het vlees aan beide kanten gedurende 3 minuten. Leg het vlees op een bord en laat het onder aluminiumfolie rusten.

Gebruik de boter in de pan om een jus mee aan te maken. Voeg een kopje water toe en schijfjes verse truffel. Laat dit op laag vuur inkoken om de smaken vrij te laten komen. Bind de saus met een roux en breng hem op smaak met peper en zout.

 

De pompoen puree is een makkelijk recept om te maken en kost niet erg veel bereidingstijd. Het is een makkelijke en bijzondere toevoeging aan dagelijkse recepten.

Pompoenpuree.

1 pompoen
500 ml kippenbouillon
125 ml crème fraîche
0.5 tl kerrie

Schil de pompoen en snijd deze in stukjes en kook de stukjes gaar in de bouillon. Gebruik een staafmixer om de gekookte pompoen tot een puree te pureren. Vervolgens voeg je de crème fraîche en kerrie toe. Je kunt de pompoen puree nog op smaak brengen met peper en zout.