Aardbeien mini vlaai


Aardbeien mini vlaai

Het is zomer en dus tijd voor de zomerkoninkjes. Daarom heb ik een recept voor jullie waarmee je heerlijke aardbeien vlaai kunt maken.
De aardbeien zijn natuurlijk ook altijd te vervangen door andere fruitsoorten zoals kersen, appel of frambozen.

Recept:

Bodem:
300 gr. zelfrijzendbakmeel
125 gr. basterdsuiker
125 gr. boter
1 zakje of theelepel vanillesuiker
2 eiwit
1 eigeel

Meng alle ingrediënten met de hand of met behulp van een mixer tot het geheel niet meer plakt. u kunt eventueel een klein beetje bloem toevoegen om het geheel minder te laten plakken. Leg het deeg in de koelkast voor ongeveer een 30 minuten.

Pudding:
4 eidooiers
100 gr. suiker
2 zakjes vanille suiker
65 gr. bloem
0,5 liter melk

Breng de melk aan de kook en haal hem vervolgens van het vuur. Eidooiers met suiker en vanillesuiker kloppen tot het mensen als een lint van de garde loopt. Klop er beetje voor beetje de bloem door. Breng de melk aan de kook en zet deze vervolgens op laag vuur. Het is belangrijk dat de melk niet kookt. Vervolgens voeg je het eimengsel toe aan de melk en blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat.

Vul kleine bakvormpjes met het deeg uit de koelkast. Bak de vormpjes met behulp van bak bonen blind op 200 graden voor 20 minuten. Als de bakjes mooi goud bruin zijn kunnen ze uit de oven om af te koelen. Na het afkoelen van de bakjes kun je deze vullen met de pudding.
Snijd de aardbeien in partjes en leg deze op de me pudding gevulde bakjes. Om het geheel af te maken besmeer je de aardbeien met abrikozen jam of taartina van Dr. Oetker.