Tortilla met chorizo topping


Tortilla met chorizo topping

Omdat het zo’n wisselvallig weer is, een bijgerecht, dat je zowel heerlijk bij de BBQ is of gewoon zo lekker op tafel.

BENODIGDHEDEN:

6 grote aardappelen
2 uien
1 teentje knoflook
Snufje zout
4 eetlepels olijfolie
5 eieren
Chorizo worst
Olijven
Mayonaise
gerookte kip

BEREIDING

Schil de aardappelen en snijdt deze in blokjes of frietjes, kook ze tot ze net niet gaar zijn en giet ze af.
Snijdt de ui fijn en bak deze glazig in een hoge koekenpan of hapjespan.
Snipper de knoflook, doe deze bij de ui en bak het even mee, zorg ervoor dat de knoflook niet te bruin wordt. Deze wordt dan nl. bitter. Voeg de aardappelen bij het ui/knoflookmengsel en meng het geheel goed door elkaar.
Bak het geheel onder af en toe omscheppen, afgedekt nog ± 15 minuten op zacht vuur.
Klop 5 eieren los en schenk ze over het aardappelmengsel. Meng dit goed door elkaar.
Bak het ± 10 minuten op zacht vuur tot het ei is gestold.
Keer de tortilla met behulp van een bord en bak de andere kant nog ± 1 minuut.
Je kunt de tortilla bakken in een koekenpan maar ook overgieten in een ingevette springvorm, en afbakken in de oven.
Deze tortilla kun je van tevoren maken, daarna opwarmen of koud eten.
Snijdt de tortilla in gelijke puntjes.

Serveren: de tortilla kun je beleggen met chorizo salade of een topping die jezelf lekker vindt.

Chorizo: snijdt plakjes van de chorizo, snijd deze dan doormidden.
Bak ze in een koekenpan beetje knapperig, besmeer de tortilla met een dun laagje mayonaise, en leg daar dakpansgewijs de chorizo op.
Leg her en der wat olijven en in het midden klein gehakte stukjes gerookte kip.

Salade: besmeer de tortilla met een dun laagje mayonaise, leg hierop dungesneden plakjes tomaat, bestrooi de tortilla met wat rucola. Hierover wat olijven en dungesneden sjalotjes.