Paasbrunch


Paasbrunch

De paasbrunch wordt na genoeg nergens overgeslagen. Wij vinden het heerlijk om met het hele gezin aan tafel te zitten een lekker uitgebreid te brunchen. Natuurlijk is het wel leuk om meer op tafel te kunnen zetten als het standaard ontbijtritueel. We hebben voor de paas brunch van 2015 twee heerlijke recepten samengesteld. Hieronder vindt je de recepten voor de ei-muffin en de heerlijke zoete wortel-muffin die je op de foto ziet!

Decoratie idee;

Schrijf op de eieren hoelang ze gekookt zijn. zo weet je of een hard of zacht gekookt ei pakt. Het is niet alleen praktische mar het ziet er creatief en gezellig uit.

Recepten

EI-MUFFIN (6 personen)

12 plakjes ontbijtspek
4 eieren
scheutje melk
peper en zout
1 lente ui
Boter

Smeer de bakvorm voor 6 muffins in met boter en bekleed de vormen van binnen met ontbijtspek (ongeveer 2 plakjes per vormpje). Klop in een kom de eieren, peper en zout en melk los met een garde. Vul de bekleden vormpjes met het ei mengsel tot net onder de rand. Snijd de lente ui in hele dunne ringetjes en strooi deze over de vormpjes die gevuld zijn met het ei mengsel. Bak de muffins 15 minuten op 180 graden.

WORTEL-MUFFIN (6 personen)

Voor het beslag
2 eieren
150 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. bruine basterdsuiker
95 ml. zonnebloemolie
200 gr. geraspte wortels
2 theelepels kaneelpoeder
50 gr. Walnoten
snufje zout

voor de glazuurlaag:
145gr zachte boter
145gr roomkaas
200gr poedersuiker

Smeer een muffin vorm voor 6 muffins in met boter. Meng met een mixer op stand 2 de eieren, basterdsuiker, kaneel, zout en zonnebloemolie tot een beslag. Als het een glad beslag is voeg dan de zelfrijzend bakmeel toe. Meng dit 3 min op de hoogste stand.(pas op niet direct op de hoogste stand zetten.) Snijd de walnoten fijn en voeg deze toe aan het beslag samen met de geraspte wortels. Meng het beslag door elkaar en vul de muffin vormpjes voor de helft met het beslag. Deze muffins bak je in 30 minuten op 180 graden.

Voor het glazuur doe je de zachte boter en roomkaas in een beslag kom en mix deze met een mixer op stand 2 tot een glad mengsel. Voeg dan de poedersuiker toe en mix het nog een keer goed door elkaar.

Als de muffins klaar zijn laat ze dan afkoelen voor dat je het glazuur aanbrengt. Het glazuur kun je op de muffins doen door middel van het spuitzak maar het kan ook zoals je op de foto ziet in een apart schaaltje.

1 comment

Add yours

Comments are closed.